Gebelikte Uyku

Gebelikte Uyku

☘️Hamileliklerde en sık yaşanan problemlerin başında uykusuzluk gelir.
☘️ Gebelik döneminin başında yoğun olarak salgılanan progesteron hormonu özellikle gebeliğin ilk 3 ayında halsizlik ve uykusuzluğa neden olabilir. Gün içerisinde yorgun ve uykulu hisseden anne adayları gece uykusunu tam olarak almakta güçlük çeker. Hamilelikte uykusuzluk hormonlar nedeniyle oldukça normaldir.
☘️ Vücutta hızla biriken sıvı gece sık sık idrara çıkma isteği doğurur. Bu da gece gebelik döneminde uykusuz kalmaya yol açabilir.
☘️Gebelik sırasında her gün biraz daha hassaslaşmaya başlayan göğüsler gece hareketi sırasında rahatsızlık hissiyle uykunun bölünmesine sebep olabilir.

???????????????? Neler yapılabilir ?

☘️ Gebelikte sol tarafa doğru yatmak beslenme ve idrar sıvılarının atılmasını kolaylaştıran bir uyuma egzesizidir. Sol tarafa yatmaya erkenden alışmak gebeliğin en başından itibaren hayat kolaylaştıran bir yöntemdir. Gebelikte yüzüstü yatmak anne adayına rahatsızlık verir ve kan dolaşımını olumsuz etkiler. Bu nedenle sol tarafa yatmaya erkenden başlamak ve alışmak büyük kolaylık sağlayacaktır.
☘️ Yatarken bacaklarınızın arasına, sırtınızın ve karnınızın altına destek olacak yastıklar koyabilirsiniz.
☘️ Sıvı tüketimini yoğun olarak akşam saatlerinde yapmak gece uykusunun bölünmesine neden olabilir. Bu nedenle sıvı tüketimini gün içine yaymak gece idrarına çıkma nedeniyle uyku bölünmesinin önüne geçebilir.
☘️ Yatmadan önce çay, kahve gibi kafein içeren ve uykusuzluğa sebep olabilecek içecekler içmemeye özen gösterin. Gebelikte kafein içeren içecekler tüketmek şişkinliğe ve uykusuzluğa sebep olabilir.

????????????????Günümüzde hamilelikte yaşanan uyku sorunlarıyla mücadele etmenin yöntemleri oldukça basittir. Ayrıca gebeliğin ilerleyen süreçlerinde vücudumuzun hormonal dengesini bulmasıyla uykusuzluk problemleri zamanla azalır. Unutmamak gerekir ki gebelik dönemi anne adayları için zorlu bir tecrübe olmanın yanı sıra oldukça özel bir dönemdir ve bu dönemi keyifle geçirmek mümkündür????????